Viinilasit kaiverruksella

Hyvä viinilasi vaikuttaa kiistattomasti viinin aistimiseen, vaikkei se viinin laatua pystykään tietenkään parantamaan. Laadukas viinilasi korostaa viinin makua ja tuoksua. Kirkkaasta lasista tehty viinilasi päästää myös viinin värin esiin.

Viinilaseissa on useimmiten lyhyt jalka, josta viinilasia on tarkoitus kannatella. Näin käsi ei pääse lämmittämään viiniä, eikä lasiin myöskään tule likaavia sormenjälkiä. Viinilaseille tunnusomaista on tulppaanin muoto eli lasi suippenee huippuaan kohti. Hiottu muoto ohjaa viinin kielelle ja se on oleellista viinin maistamisessa.

Peruskokoisen punaviinilasin ja myös valkoviinilasin vetoisuus on yleensä 15–19 senttilitraa, mutta suurempiakin viinilaseja toki löytyy. Suurempien punaviini- ja valkoviinilasien vetoisuus saattaa olla jopa 28 senttilitraa.

Usein puna- ja valkoviinille ostetaan erilliset lasit: punaviinilasi on hieman valkoviinilasia suurempi. Valkoviinilasin pienempi koko johtuu osittain siitä, että valkoviini nautitaan viileämpänä kuin punaviini ja tällöin pienemmässä viinilasissa oleva viini lämpenee hitaammin. Punaviini taas nautitaan lämpimämpänä ja suuremmasta lasista, koska punaviini tarvitsee enemmän tilaa ja happea vapauttaakseen aromeja.

Viinilasin vaikutus viinin aistimiseen on helppo testata. Kaada tilkka viiniä normaaliin juomalasiin ja tulppaaninmalliseen viinilasiin. Hyvin todennäköisesti normaalissa lasissa viinin tuoksu jää selvästi vaimeammaksi.

Tyylikäs ja asiaankuuluva viinilasi on tärkeä osa makunautintoa. Saat yksilöityä viinilasit juuri itsellesi sopiviksi ja uniikiksi kaivertamalla viinilasiin oman logon, tekstin tai kuvan. Viinilasi kaiverruksella on myös oivallinen lahjaidea. Kaiverrus sisältyy aina viinilasin hintaan.


Löytyi 1 tuote.

Näytetään 1-1 yht. 1 tuotteesta

Aktiiviset suodattimet